Podcast

#10 Het proces centraal. In gesprek met Guido

Lees verder »

#11 Het borgen van je omgeving door middel van onderhoud.

In deze aflevering van Lot to Learn verkennen we de wereld van het onderwijs en architectuur met Rob Clerx, mede-eigenaar van Puur Sang. Samen duiken we dieper in op het ontwerpen en realiseren van een optimale fysieke leeromgeving. We bespreken de uitdagingen van ontspullen en onderhoud in scholen, evenals het behouden van het concept van de onderwijsomgeving. Ook stellen we vijf krachtige stellingen om het gesprek naar een diepere laag te brengen. Luister nu voor inzichten en advies over het creëren van een inspirerende en effectieve leeromgeving voor de toekomst van het onderwijs.

Lees verder »

#5 De leeromgeving van zitoplossing tot akoestiek oplossing. In gesprek met &Co

De deze aflevering staat in het teken van de invloed van akoestiek op het leerproces in onderwijsinstellingen. Lotte en Martijn Wansink van &CO bespreken hoe geluidsbeheersing en akoestiek niet alleen cruciaal zijn voor een fysieke leeromgeving, maar ook de concentratie en het welzijn van zowel leraren als leerlingen ondersteunen. Ze duiken dieper in op oplossingen voor geluid en akoestiek in het onderwijs en de ondersteunende rol ervan in de leeromgeving.

Lees verder »

#2.2 het verhaal van KC TOON

In deze afleveringen neem ik je mee naar het verhaal van Toon. Toon is een Kindcentrum met clusteronderwijs in Nijmegen. Afgelopen jaren waren ze aan het worstelen met een niet goed werkende indeling van de ruimtes op school, waardoor ook het onderwijs niet goed uit de verf kwam. 

Lees verder »

#7 de impact van innovatief meubilair

In aflevering 7 van deze podcast onderzoeken we de impact van innovatief meubilair op de betrokkenheid van zowel studenten als docenten in de fysieke leeromgeving. We bespreken het belang van het gebruik van nieuwe meubels en hoe het kan bijdragen aan een meer interactieve en stimulerende leeromgeving. Ook richten we ons op de noodzaak om docenten te begeleiden en trainen bij het gebruik van deze nieuwe meubels, om zo optimaal gebruik te kunnen maken van de voordelen die deze bieden. Luister mee en ontdek hoe innovatief meubilair kan bijdragen aan betere leerprestaties en een verhoogde betrokkenheid van studenten en docenten.

Lees verder »

#5 de 21 eeuwse vaardigheden in de leeromgeving van vroeger | Lot to Learn de podcast

Hoe kan het zijn dat het klaslokaal van gisteren vraagt om studenten voor de toekomst op te leiden? In deze aflevering neem ik je mee naar het veranderende onderwijs en de mogelijkheden van de leeromgeving. Waar moet de leeromgeving aan voldoen om aan te sluiten bij wat het onderwijs vraagt van de (studie)vaardigheden van studenten.

Lees verder »

#3 De ideale leeromgeving van de student. Hoe kijkt de student aan tegen de leeromgeving en wat heeft zij nodig? | Lot to Learn de podcast|

Lees verder »

#2 de ideale leeromgeving. Uit welke factoren bestaat de leeromgeving.

Weet jij waar de ideale leeromgeving aan moet voldoen? Luister naar de tweede aflevering van de podcast Lot to Learn.

Lees verder »

#1 Het klaslokaal als instrument. Waar heb jij als docent invloed op?

De leeromgeving als instrument. Waar heb jij als docent invloed op? Want wist jij dat de leeromgeving impact heeft op het leren van mensen?

Lees verder »