Over Mij

Hi! Ik ben Lotte

Voordat ik het onderwijs in stapte ben ik afgestudeerd aan de middelbare hotel school. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest als leidinggevende bediening heb ik de keuze gemaakt om over te stappen naar het onderwijs. Het delen van mijn kennis en mijn passie voor de horeca daar werd ik echt blij van. Gewoon doen, maar hoe? Ik besloot te starten met de lerarenopleiding consumptieve technieken. Tijdens mijn opleiding ging mijn aandacht vooral uit naar onderwijsvernieuwingen en het professionaliseren van de docent.

12 jaar lang ben ik met veel plezier en gedrevenheid werkzaam geweest als docent in het MBO. Ik ben mijn avontuur in het onderwijs gestart om mezelf en anderen te blijven ontwikkelen. Ik heb de verantwoordelijkheid als docent gastheerschap om de nieuwe garde voor zowel de horecabranche als de maatschappij op te leiden. Naast de taken van het docentschap, was ik loopbaanbegeleider en medeverantwoordelijk voor de onderwijsinnovatie. 

Inmiddels ben ik onderwijsadviseur bij EDUX. Hier richt ik mij op het ondersteunen en implementeren van onderwijsvernieuwingen op het VO en MBO. 

In 2018 ben ik begonnen als expert-docent binnen het practoraat activerende didactiek. Snel ontdekte ik dat de fysieke leeromgeving impact heeft op het leren. Door het lezen van onderzoeken, artikelen en het experimenteren in de praktijk werd ik elke week nieuwsgieriger en ging ik mijn kennis verdiepen. 

” Durf jij verder te kijken dan de bus opstelling? Als docent heb jij invloed op het klaslokaal

Ik deel mijn kennis en inspiratie op Instagram en via mijn podcast. Verder geef ik trainingen aan onderwijsteams en heb ik een adviserende rol bij projecten gericht op het (her)inrichten van de fysieke leeromgeving. Hoe mooi zou het zijn als de leeromgeving aansluit bij jullie onderwijsvisie. Denk aan het prikkelen, stimuleren en activeren van de leerling of student in een inspirerende omgeving.