#2.1 Biophilic design in het onderwijs

Dit seizoen onderzoek ik wat de leeromgeving nog meer inhoudt en welke elementen er invloed op hebben. In deze aflevering duik ik samen met Lianne Bongers 🌿 in het boeiende concept van biophilic design. 

🌼 Ontdek aan de hand van stellingen wat biophilic design precies inhoudt en hoe dit van toepassing is op het onderwijs. Lianne Bongers (Biophilic Design Academy), met haar diepgaande kennis van dit onderwerp, neemt je mee naar de wereld van biophilic design en laten zien hoe het de leeromgeving kan verrijken.

🌳 Ontdek dat het meer is dan planten naar binnen halen. Lianne deelt praktische tips die je morgen al kan inzetten. Het gaat zeker over het toepassen van planten in interieurs. Maar het gaat vooral over gezondheid. Hoe kun je interieurs ontwerpen waar het welzijn van de gebruiker centraal staat?

💧 Van natuurlijke elementen tot de psychologische impact op leerlingen en docenten – we verkennen hoe biophilic design de brug slaat tussen onze gebouwde omgeving en de natuurlijke wereld. Hoe beïnvloedt het concentratie, creativiteit en welzijn? Hoe kunnen scholen deze principes toepassen om inspirerende leeromgevingen te creëren die een blijvende indruk achterlaten?

🎤 Luister, leer en ontdek hoe biophilic design niet alleen ruimtes transformeert, maar ook de manier waarop we leren en groeien.