Workshop & inspiratie sessi

Elke organisatie of onderwijsinstelling heeft een andere visie en andere doelen. Dat betekent dat voor elk instituut een andere ideale inrichting geldt. De afgelopen decennia is zowel de rol van de docent als die van de lerende veranderd. Maar leg je een foto van een klaslokaal anno 1912 naast een lokaal van nu, dan zie je niet veel verschil. Lot To Learn streeft naar een omgeving die ook de veranderingen binnen ‘het nieuwe leren’ stimuleert. Bepaalde activiteiten komen altijd terug, zoals ontmoeten, samenwerken, lessen volgen, zelfstandig werken en uitvoeren. Afhankelijk van de onderwijsvisie is een andere inrichting nodig. Lotte van Egmond denkt mee over wat dat voor jouw organisatie betekent en biedt workshops, advies- & begeleidingstrajecten op maat.

Workshop en inspiratiesessie

Met haar workshops inspireert Lotte scholen en maakt ze onderwijsteams bewust van de meerwaarde van een passende leeromgeving. Lotte: “Tijdens de workshops gaan we in gesprek over hoe jullie als team het lokaal als instrument meer kunnen inzetten. Samen gaan we op zoek naar waar jullie invloed op hebben. Dat leer ik je toe te passen in de dagelijkse praktijk; van verschillende werkvormen tot concrete opstellingen. Uit mijn kaartspel halen we handige tips. Aan het einde van de workshop hebben jullie handvatten om zelf actief aan de slag te gaan.”

Voorbeelden van leerdoelen waarmee we aan de slag kunnen gaan zijn:

  • inzicht verkrijgen over de impact van de fysieke leeromgeving
  • kennis op doen over het inzetten van verschillende werkvormen
  • inspiratie op doen over verschillende mogelijkheden van opstellingen
  • concreet een passende opstelling kiezen op basis van leerdoel en werkvorm

 

Leeromgeving als instrument 

Leeromgeving als instrument is een samenwerking van Buro Wierda en Lot to Learn. Samen vertalen we jullie visie en waarden naar de bouwstenen voor de leeromgeving. We creëren samen een leer- en werkomgeving met voor elke activiteit én voor iedereen de juiste plek, passend bij jullie onderwijsvisie en identiteit.

We inspireren je graag hoe ook jullie leer- en werkomgeving kan worden ingezet als instrument. Een leer- en werkomgeving die ervoor zorgt dat jullie op een fijne manier tot optimale (leer)resultaten komen en iedereen voorbereid is op de wereld.

 

KLIK hier voor meer informatie over de leeromgeving als instrumenthttps://www.leeromgevingalsinstrument.nl