Diensten

 

(Her)inrichten is meer dan alleen een mooi plaatje of het plaatsten van 25 lessetjes. Elke nieuwe inrichting is meer dan een realisatie vanuit een ontwerp. Het is een verandering. Deze verandering is er niet zomaar daar is meer voor nodig. Wil je dat je (her)inrichting ingezet wordt zoals deze bedoelt is, dan gaan we samen het proces aan.

Elke organisatie of onderwijsinstelling heeft een andere visie en andere doelen. Dat betekent dat voor elk instituut een andere ideale inrichting geldt. De afgelopen decennia is zowel de rol van de docent als die van de lerende veranderd. Maar leg je een foto van een klaslokaal anno 1912 naast een lokaal van nu, dan zie je niet veel verschil. Lot to Learn streeft naar een omgeving die ook de veranderingen binnen ‘het nieuwe leren’ stimuleert. Bepaalde activiteiten komen altijd terug, zoals ontmoeten, samenwerken, lessen volgen, zelfstandig werken en uitvoeren. Afhankelijk van de onderwijsvisie is een andere inrichting nodig. Lotte van Egmond denkt mee over wat dat voor jouw organisatie betekent en biedt werksessie, workshops, advies- & begeleidingstrajecten.

Bekijk het aanbod

Leeromgeving bewust inzetten

Met haar bijeenkomsten inspireert Lotte scholen en maakt ze onderwijsteams bewust van de meerwaarde van een passende leeromgeving. Lotte: “Tijdens mijn bijeenkomst gaan we in gesprek over hoe jullie als team het lokaal als instrument meer kunnen inzetten. Samen gaan we op zoek naar waar jullie invloed op hebben. Dat leer ik je toe te passen in de dagelijkse praktijk; van verschillende werkvormen tot concrete opstellingen. Uit mijn kaartspel halen we handige tips. Aan het einde van de bijeenkomst hebben jullie handvatten om zelf actief aan de slag te gaan.”

Advies en begeleidingstraject de leeromgeving als instrument 

Tijdens een advies- en begeleidingstraject, helpt Lot to Learn onderwijsteams om de leeromgeving aan te laten sluiten bij de onderwijsvisie, het onderwijsconcept en de waarden van de gebruikers. Dankzij haar eigen ervaring in het onderwijs, is Lotte in staat om verbindingen te leggen die alle betrokkenen nader tot elkaar laat komen.

Lotte: “Om tot het beste resultaat te komen, werk ik samen met architecten en projectinrichters. Samen vertalen we jullie visie en waarden naar de juiste bouwstenen en creëren we een leeromgeving die naadloos past bij de onderwijsvisie en -identiteit. Het resultaat: een leer- en werkomgeving waarin tot optimale ontwikkeling en (leer)prestaties kan worden gekomen!”

Je wil een leeromgeving die aansluit bij de visie van jullie school. Tegelijkertijd moet de schoolinrichting passen bij de behoeftes van alle gebruikers. En dat is een hele puzzel!

  • Waarom zet je de leeromgeving in als instrument?
  • Waar begin je?
  • Hoe krijg je de juiste mensen met elkaar aan tafel?
  • Hoe zet je de (nieuwe) omgeving op de juiste manier in als school maar ook als docent of leerkracht?

Lot to Learn begeleid jullie om tot een passende inrichting te komen. Vanuit visie, onderwijskundige veranderingen en hulp bij het inzetten van de nieuwe leeromgeving. Samen met onder andere Buro Wierda ontwerpen ze een passende omgeving vanuit de omgevingspsychologie die aansluit bij visie, waarden en behoeftes van alle gebruikers.

Tools

Praktisch en direct aan de slag met de les van morgen? Elke organisatie is anders, heeft andere visies en andere doelen. Dat betekent dat er per organisatie en of school de ideale inrichting anders is. Het is dus van belang dat er gekeken wordt wat jou organisatie nodig heeft. De basis kan gelijk zijn door de kern het verzorgen van onderwijs en of trainingen is.

Een aantal activiteiten komen dus altijd terug zoals; samen komen, samenwerken, lessen volgen, zelfstandig werken en uitvoeren. Afhankelijk van de onderwijsvisie vraagt dit om een andere inrichting.

Coaching

Coaching voor jou als leerkracht, docent, manager maar ook van teams op het gebied van het bewust inzetten van de mogelijkheden van de fysieke leeromgeving.

Ben jij diegene die elke dag schuift met de tafels om een passende opstelling in te zetten of hebben jullie net een nieuwe inrichting maar weten jullie je eigenlijk geen raad hoe deze in te zetten? Jarenlange ervaring binnen het onderwijs als docent en expert op het gebied van de fysieke leeromgeving maakt dat ik je praktisch kan ondersteunen en je op weg kan helpen om de leeromgeving als ondersteuning in te zetten voor jou en de leerling en student.

“Lot to Learn inspireert en sluit aan bij wat er speelt in het onderwijs.
Daarnaast zet de leerling centraal en betrek daarnaast ook de stakeholders.
Aan de slag met verschillende workshops laat Lotte iedere betrokken zien wat nodig is om
de leeromgeving in te zetten waarvoor deze dient!
– Sandra de Wit